ChristenUnie Teylingen publiceert verkiezingsprogramma 2014

Voetbal Morrisdinsdag 11 februari 2014

Een ongewijzigde, groene Roodemolenpolder, een ruimhartig beleid voor mensen die extra steun kunnen gebruiken, veel aandacht voor de inzet van vrijwilligersorganisaties bij de uitvoering van gemeentelijk beleid en een nieuwe relatie van de gemeente met het verenigingsleven. Dat zijn een paar van de belangrijkste speerpunten van de ChristenUnie uit het deze week gepubliceerde verkiezingsprogramma voor de periode 2014-2018. Het programma krijgt net als vier jaar geleden de titel ‘Iedereen doet mee’. Volgens de ChristenUnie is deze insteek, met de discussie over participatie van inwoners, ‘actueler dan ooit’.

De ChristenUnie voerde de afgelopen jaren actief oppositie tegen met name het subsidiebeleid van het huidige College. Lijsttrekker Frans Nederstigt: ‘De nadruk in de relatie met verenigingen is de afgelopen jaren komen te liggen op de geschrapte subsidies en de daarmee gepaard gaande financiële moeilijkheden voor verenigingen. Dat is jammer. Tegelijk merken we als ChristenUnie ook dat niet alleen de inwoners de herijking subsidies rijp vinden voor een grondige revisie, maar dat andere politieke partijen zich nu ook afvragen of dit wel een juist besluit is geweest. Daar gaan we wat aan proberen te doen, door verenigingen de gelegenheid te bieden een aanvullende bijdrage te verdienen als zij activiteiten ontplooien die direct verband houden met gemeentelijke doelstellingen, zoals bijvoorbeeld het betrekken van ouderen, mensen met een beperking, of die inzetten op de sociale verbindingen tussen mensen of groepen van mensen’.

Een ander belangrijk aandachtspunt voor de ChristenUnie is de overheveling van taken naar de gemeente. Nederstigt: ‘We krijgen er veel taken bij, met name op het gebied van de zorg voor ouderen en langdurig zieken, het helpen bij het vinden van werk, of het verstrekken van een uitkering, en natuurlijk de jeugdzorg. Dat betekent veel voor de mensen om wie het gaat, maar eigenlijk ook gewoon voor iedereen in de gemeente. De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we een ruimhartig beleid voeren voor mensen die het even wat moeilijker hebben, zodat ze later weer op eigen benen kunnen staan. Als deze taken eenmaal bij de gemeente liggen mogen ze geen sluitstuk vormen op de begroting. Het gaat tenslotte wel om mensen'.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
ChristenUnie Teylingen Programma 2014-20181.009,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden