ChristenUnie Teylingen: ‘Fietsstraat’ voor veiliger route Voorhout-Sassenheim 

Zandslotkade
Door Frans Nederstigt op 21 februari 2022 om 16:21

ChristenUnie Teylingen: ‘Fietsstraat’ voor veiliger route Voorhout-Sassenheim 

Fietsstraat Zandslotkade

De ChristenUnie Teylingen wil een deel van de Van de Berch van Heemstedeweg tussen Voorhout en de Zandslootkade in Sassenheim inrichten als eerste ‘fietsstraat’ in de gemeente Teylingen. Deze fietsstraat zou volgens de ChristenUnie de veiligheid moeten vergroten op de veelgebruikte (school)fietsroute tussen Voorhout en Sassenheim. Ook moet de nieuwe inrichting meer ruimte bieden voor wandelaars.

Een fietsstraat is een weg waarop auto’s ‘te gast’ zijn. De weg is vaak met een andere kleur asfalt bedekt, en soms ligt er in het midden een licht verhoogde strook, vergelijkbaar met een verkeersdrempel. De ruimte voor auto’s blijft dan ook in principe wel gelijk, maar de maximumsnelheid is 30 kilometer en het is niet toegestaan om fietsers op deze strook in te halen. 
 
Lijsttrekker Mirjam Mack: ‘Een veelgehoord punt is dat schoolkinderen en andere fietsers op deze route het niet altijd even veilig vinden. Het is een smalle weg en het is buiten de bebouwde kom dus wordt er nog wel eens te hard gereden. Ook wordt de weg veel gebruikt door wandelaars tussen Voorhout en Sassenheim dus dan is het nog veel belangrijker om meer aandacht te bieden aan ‘langzamer verkeer’. De fietsstraat geeft heel duidelijk aan: Dit is een fietsroute, waar je met je auto best ook even op mag, zolang je je maar aanpast’. 
 
Als de fietsstraat het gewenste effect heeft mogen er wat de ChristenUnie betreft nog meer volgen. Mack: ’In de rest van Nederland zie je ze ook wel al steeds vaker. Het zou geschikt kunnen zijn voor andere plekken in de gemeente waar je fietsers meer bescherming wil bieden, bijvoorbeeld in de Herenstraat in Voorhout of op het laatste deel van de Herenweg in Warmond’.

Deel dit bericht