ChristenUnie: Fietspad Roodemolenpolder schrappen

Fietspad Roodemolenpolderwoensdag 07 maart 2018

De ChristenUnie wil dat de gemeente Teylingen stopt met pogingen om een fietspad door de Roodemolenpolder aan te leggen. Jongste aanleiding is informatie vanuit de gemeente dat het plan opnieuw vertraging op gaat lopen omdat er problemen zijn met het aankopen van de benodigde grond. Over het fietspad wordt al sinds 2008 gesproken. De ChristenUnie heeft bij het College schriftelijke vragen ingediend over de hoeveelheid geld en tijd die inmiddels in het project zijn gaan zitten.

Fractievoorzitter Frans Nederstigt: ‘Het gaat bij dit fietspad om een tijdwinst van een minuutje voor inwoners uit bepaalde delen van Oosthout die naar het station Sassenheim moeten of naar het Rijnlands Lyceum. Dat vinden wij al een beperkte opbrengst, waarvoor dus wel die polder moet worden doorsneden. Er is door het huidige College van VVD, CDA en D66 de afgelopen jaren behoorlijk wat ambtelijke capaciteit en belastinggeld in dit project gestoken. Nu hebben we recent vernomen dat er nóg weer een forse vertraging in gaat zitten. Het lijkt ons dan ook een verstandig moment om nu de stekker uit dit project te trekken. Onderzoeken en rapporten zijn inmiddels ook al zeven tot tien jaar oud, dat is nauwelijks nog meer actueel te noemen’.

Het fietspad zorgde de afgelopen jaren ook voor stevige aanvaringen tussen buurtbewoners in de Sassenheimse Trix Terwindstraat en Jan Mollstraat en het gemeentebestuur. Nederstigt: ‘Voormalig D66-wethouder John Stuurman deed net of hij met participatie bezig was, maar de inwoners hadden feitelijk maar weinig in te brengen en moesten tekenen bij het kruisje. Het is een kostbaar en tijdrovend idee waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Het zou beter zijn als de gemeente die energie steekt in het verbeteren van de fietsroute over de Zandslootkade, of andere zaken die écht belangrijk zijn, zoals het in stand houden van de Roodemolenpolder’.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Raadsvragen Fietspad Roodemolenpolder218,2 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Fietspad Roodemolenpolder schrappen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden