ChristenUnie: ‘Snel duidelijkheid over speelveldje’

Het bewuste speelveldje bij het Clustergebouw in Voorhoutwoensdag 07 maart 2018

De ChristenUnie wil snel duidelijkheid van het College over de situatie rondom het speelveldje bij de basisscholen in het Cluster aan de Jacoba van Beierenweg en de Pieter van Slingerlandstraat. Het speelveldje, aan de overkant van het fietspad langs het Clustergebouw, werd bij toerbeurt altijd gebruikt door kinderen van de scholen. Na klachten van een buurtbewoner dat dit volgens het bestemmingsplan niet zou zijn toegestaan ontvingen de ouders in oktober een brief dat het gebruik tot nader order is opgeschort.

Volgens de ChristenUnie is het voor alle betrokken partijen belangrijk dat snel duidelijkheid komt over de status van het speelveldje en de mogelijkheid voor scholen om kinderen daar weer te kunnen laten spelen. Shari van den Hout (ChristenUnie): ‘De fractie heeft in oktober bemiddeld dat ouders in gesprek konden met wethouder Kees van Velzen. Daarop is in eerste instantie wel contact geweest, maar sinds die tijd is het weer stil geworden vanuit de gemeente’.

Het speelveldje is een aantal jaren geleden door ouders en buurtbewoners ingericht en mag buiten schooltijden om ook gewoon als speelveldje gebruikt worden. Afspraken over het gebruik van het veldje door scholen in het Cluster met de voormalige gemeente Voorhout blijken niet duidelijk te zijn vastgelegd. De ChristenUnie heeft nu vragen gesteld aan het College wat de reden is voor de vertraging en waarom betrokkenen niet worden geïnformeerd over de stand van zaken. Van den Hout: ‘We zien graag op korte termijn een oplossing voor dit vraagstuk dat recht doet aan de belangen van de buurtbewoner(s), maar ook aan de belangen van schoolkinderen die een speelveldje graag willen gebruiken waar het ook voor bedoeld is’.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2018-15 Speelveldje Clusterlocatie (ChristenUnie)70,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: ‘Snel duidelijkheid over speelveldje’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden