ChristenUnie en PvdA zien mogelijkheden voor Muziekcentrum Sassenheim

Adest Musica repetitieruimtedinsdag 13 maart 2018

De ChristenUnie en de PvdA zien mogelijkheden voor een nieuw op te zetten muziekcentrum in Sassenheim. Dat hebben Frans Nederstigt namens de ChristenUnie en Elsbeth Koek namens de PvdA laten weten aan voorzitter Wim van Vliet van Adest Musica. Nederstigt en Koek waren met een delegatie van de fracties van de ChristenUnie en PvdA op uitnodiging bij de muziekvereniging op bezoek voor een overleg met het bestuur en het bijwonen van een deel van de repetitie.

Van Vliet legde uit dat Adest in de huidige bezetting in het Onderdak eigenlijk te klein behuisd is en dat een maatgebouwd muziekcentrum een goede oplossing zou kunnen zijn. Het bestuur van Adest opperde bovendien dat waar voor sportverenigingen wel nieuwe velden worden aangelegd vanwege de capaciteit, dit eigenlijk ook voor andere verenigingen zou kunnen opgaan. Koek: ‘De PvdA heeft altijd gezegd dat topverenigingen in de gemeente beter gefaciliteerd zouden moeten worden’. Nederstigt beaamde dat: Als je een belangrijke maatschappelijke positie inneemt in een gemeenschap, en als de gemeente bovendien pronkt met het hoge niveau dat Adest op Europees en wereldniveau laat zien dan is het niet zo vreemd dat de gemeente een tandje bij zet als de vereniging daar mee geholpen kan worden’. Beide fracties wezen ook op de mogelijkheden om de samenwerking te zoeken met andere verenigingen: ‘Het is voor ons als gemeenteraad belangrijk dat we zien dat jullie de handen ineenslaan voor het oplossen van een gezamenlijk probleem’.

Een muziekcentrum zou volgens het bestuur van Adest het beste op maat gebouwd kunnen worden, omdat je dan beter rekening kunt houden met akoestiek en met geluidsbelasting, beter dan met bestaande bebouwing het geval is. Een concrete locatie is nog niet op het oog, maar de twee partijen stelden voor na de verkiezingen op korte termijn verder te praten over de mogelijkheden.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en PvdA zien mogelijkheden voor Muziekcentrum Sassenheim'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden