ChristenUnie: ‘Diversiteit belangrijk voor goed functionerend bestuur’

Kandidaten 1-5 ChristenUnie Teylingen.jpg

v.l.n.r.: Shari van den Hout (5), Joanne de Mooij (2), Noa Nijland (4), Mirjam Mack (1), Henrieke Meerdink (3).

dinsdag 08 maart 2022

De ChristenUnie Teylingen ziet ‘diversiteit’ als een belangrijke sleutel voor een goed functionerende gemeenteraad. De lokale partij heeft als eerste vijf kandidaten uitsluitend vrouwen op de kieslijst, en ziet diversiteit ook als een belangrijk thema binnen het openbaar bestuur voor de komende vier jaar.

Lijsttrekker Mirjam Mack: ‘We zien overal in Nederland nog steeds dat gemeenteraden te veel gevuld worden door mensen met dezelfde achtergrond, en dus ook met hetzelfde denkkader. Terwijl een gemeenteraad een afspiegeling zou moeten zijn van de samenleving. Als je meer vrouwen, maar bijvoorbeeld ook meer mensen van andere leeftijden of met een andere achtergrond in je raad hebt dan worden onderwerpen in de raad ook vanuit een ander perspectief bekeken en worden er andere vragen gesteld dan wanneer iedereen te veel op elkaar lijkt’.

Henrieke Meerdink (nummer 3 op de kieslijst): ‘Het feit dat we als ChristenUnie vijf vrouwen op de eerste vijf posities van onze kieslijst hebben is niet omdat we daar nu alleen maar vrouwen wilden hebben, het is omdat de fractie al langer investeert in het bieden van gelijke kansen. Dan komen capabele kandidaten vanzelf naar boven. Het is in onze ogen ook geen ‘concurrentie’ of ‘strijd’, we zien het als aanvulling. We hebben elkaar immers hard nodig’.   

Naast een diverse gemeenteraad vraagt de ChristenUnie ook aandacht voor een ‘diverse’ ambtelijke organisatie. Mack: ‘Je wilt als inwoner die afspiegeling ook zien in de organisatie die voor jou werkt. Het moet herkenbaar zijn. Een diverse ambtelijke organisatie levert dus niet alleen meer invalshoeken op, het brengt een organisatie ook dichterbij haar inwoners. Dat is wel iets dat we als fractie de komende jaren op de agenda willen.

« Terug

Archief

« Vorige Volgende »

Geen berichten gevonden